Soerodimedjo: PL-voorzitter heeft 'krabita anu'
30 May 2016, 01:24
foto
Rudy Soerodimedjo aan het woord tijdens de bijeenkomst van HVB. Hij spreekt de moeder van Raymond Sapoen moed in. (Foto: Raoul Lith)


Ik praat niet veel, maar als het nodig is, dan hoor je mij wel. ‘Meri mi da yu sa syi mi, meri HVB da yu kisi a man disi. Fas den man fu mi dya da yu syi dat a man dis ne frede,” zei Rudy Soerodimedjo, een van de trekkers van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), tijdens een kennismakingsactiviteit zondag aan de Javaweg,in het district Wanica. Het zaad dat geplant was, is volgens Soerodimedjo nu aan het groeien en niemand kan dat tegenhouden. Hij benadrukte dat HVB niet alleen uit Sapoen bestaat, maar uit een grote groep. “Met Sapoen in DNA of niet, HVB gaat door, niemand houdt ons tegen.”

Soerodimedjo heeft het vooral gemunt op Pertjajah Luhur (PL) voorzitter Paul Somohardjo. Hij deelde mee dat hij destijds heeft geprobeerd veranderingen ‘onder de brug’ (bij de PL) te brengen. “Visie en beleid alleen zijn niet genoeg om een politieke partij te draaien. Je milieu speelt een rol als er geen vertrouwen is, lukt het niet. De HVB-er stelt dat de PL-voorzitter geen kennis heeft om zaken succesvolle manager te zijn en hij heeft 'krabita anu'. Hij verwondert zich erover hoe zo iemand denkt een land te kunnen regeren. Soerodimedjo geeft als voorbeeld, het draaien van een internaat, een bakkerij, kwekerij, het uitgeven van een krant en de beloften voor het opzetten van een fonds voor landbouwers.

Hij vraagt zich af wanneer jongeren eindelijk de kans krijgen om te helpen sturen. Volgens Soerodimedjo wil Somohardjo slechts weer aan de macht komen en alleen maar uitkijkt naar vervroegde verkiezingen. Soerodimedjo sprak respect uit voor de moeder van Sapoen, en bemoedigde haar, dat zij niet bang moet zijn, want haar zoon heeft vrienden, die hem bijstaan.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March