Belfort haalt uit naar Bouterse, Juspol en Misiekaba
29 May 2016, 18:11
foto
Edward Belfort spreekt het goed opgekomen publiek toe in Flamboyant Park. (Foto: René Gompers)


Assembleelid tevens ex-minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, deelde vanmiddag klappen uit aan president Desi Bouterse, minister Jennifer van Dijk-Silos en André Misiekaba, fractieleider van de NDP. Hij zei dat de president beloofd had de koers omlaag te brengen,"maar a ley, a ley, a ley, a ley". De koers gaat richting SRD 8 voor de US dollar. Belfort merkte op dat het triest is met de bestrijding van de criminaliteit. Agenten zijn volgens hem gedemotiveerd.

De ABOP houdt op dit moment een druk bezochte vergadering in Flamboyant Park. Belfort zei dat berovingen aan de orde van de dag zijn. De ene na de andere supermarkt wordt beroofd. Mensen zijn niet veilig in hun huis. De politie heeft volgens hem geen inkt, papier en voertuigen om uit te rijden. De criminaliteit neemt de overhand. De mensen in de strafinrichtingen zouden geen eten hebben. De familie moet eten brengen voor hen.

Belfort merkte op dat Bouterse steeds heeft gezegd 'bakra basi a keba'. Nu is hij op zijn knieën gegaan voor de 'witte man'. Suriname heeft hulp nodig van het Internationaal Monetair Fonds. Belfort stelde dat Misiekaba heeft beloofd dat Suriname een Dubai zou worden. "Maar un doro pinabai," merkte Belfort op. Hij zei dat Misiekaba een 'leymofo' is.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April