VHP maakt zich op voor nieuwe verkiezingen
29 May 2016, 00:33
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi bij aankomst op de massameeting in Nickerie.


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) maakt zich op voor nieuwe verkiezingen en is klaar om regeerverantwoordelijkheid te nemen. Op een drukbezochte informatievergadering in het VHP-centrum in Nickerie, hebben verschillende sprekers aangegeven dat het nu genoeg is en de tijd daar is om actie te ondernemen.

De economie is al kapot gemaakt, er is crisis in de politiek, de soevereiniteit van het land is verkocht aan het IMF, er is een bestuurlijke- en managementcrisis, zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi. “Deze regering heeft het vermogen en de kracht niet om dit land tot ontwikkeling, tot grote hoogten te brengen.” De regering zegt alle problemen op te lossen met het IMF, heeft hij het goed opgekomen publiek voorgehouden. “Het wordt tijd dat we dit gaan afwijzen en de strijd gaan opvoeren.”

De VHP-voorman is ingegaan op de voorwaarden die het IMF heeft gesteld aan de betalingsbalanssteun van US$ 478 miljoen. Afbouwen van subsidies op water en stroom, belastingverhogingen, verhogingen van brandstofprijs en herinvoeren van wegen en voertuigenbelasting, zijn enkele van de eisen die aan de mensen zijn voorgehouden. Santokhi stelt dat de regering keer op keer de samenleving heeft bedrogen. Hij heeft het bedrog van de regering steeds met feiten blootgelegd. “En daarom zijn we bezorgd dat deze gelden van het IMF onzorgvuldig zullen worden besteed.”

Met US$ 1,2 miljard aan monetaire reserves en US$ 3 miljard aan extra inkomsten, hebben ze in hun regeerperiode geen ontwikkeling kunnen brengen. En nu gaan ze een half miljard lenen om ontwikkeling te brengen, schetst Santokhi de ironie van het verhaal van deze regering. “Onze kleinkinderen zijn de hypotheek geworden, de toekomst van dit land is belast met de lening van het IMF. En daarom moeten wij strijd leveren.”

De VHP houdt op 3 juli bestuursverkiezingen en streeft ernaar met een sterk bestuur te komen om de strijd verder aan te gaan. “Versterk de eenheid, de onderlinge samenwerking en de structuren. In eenheid zullen wij strijd leveren tegen de vijand.” Santokhi zegt dat de regering het mandaat moet teruggeven aan het volk. De VHP-voorman zegt dat zijn partij de grootste partij wordt en haar kracht gaat vergroten door zich te bundelen met anderen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April