President presenteert stabilisatieplan dinsdag in DNA
29 May 2016, 04:27
foto
De agenda van de vergadering die uitgeschreven is voor dinsdagmiddag.


President Desi Bouterse zal het 'Stabilisatie en herstelplan dinsdag presenteren in De Nationale Assemblee. Het programma is getiteld Stabilisatie en herstelplan 2016-2018 - Van crisisbeheersing naar transformatie van de economie. De vergadering is gepland voor 12.30 uur.

Bouterse heeft op 22 april maatregelen die deel uitmaken van het 'Surinaams plan voor crisisbeheersing en aanzet tot transformatie van de economie' gepresenteerd in De Nationale Assemblee. Hij deelde mee dat zaken nog doorgerekend moesten worden. Het plan zou binnen een week gepresenteerd worden aan het college. Dit is niet gebeurd.

Intussen heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag goedkeuring gegeven om het programma van Suriname te ondersteunen. Het gaat om US$ 478 miljoen betalingsbalanssteun aan de Centrale Bank van Suriname. De eerste tranche van US$ 81 miljoen wordt begin volgende week beschikbaar gesteld.

Naast deze steun komen de Wereldbank, de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Caribbean Development Bank ook in met ongeveer half miljard US dollar.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March