Fa Tai vecht sluiting restaurant door commissariaat aan
28 May 2016, 00:46
foto


Peter Fa Tai heeft een kort geding aanhangig gemaakt tegen de Staat Suriname (Regionale Ontwikkeling), omdat het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost, het restaurant aan de Maagdenstraat tijdens een inval heeft gesloten op 25 mei. Fa Tai vindt dat de sluiting onterecht was, aangezien enkele zaken die volgens het commissariaat niet in orde waren, konden worden verholpen zonder de zaak te sluiten. Hoewel na een gesprek met districtscommissaris (dc) Jerry Miranda de restauranthouder de vergunning terug heeft, wordt de zaak niet ingetrokken, omdat er schade is geleden.

Dc Miranda om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat sluiting noodzakelijk was. Hij heeft rapportage gekregen en foto's gezien van de situatie. Miranda was tijdens de inval van het team, waar het Bureau Openbare Gezondheidszorg deel van uitmaakte, in het district Marowijne. Hij heeft vrijdag een gesprek gehad met Fa Tai en besloten is de vergunning terug te geven. Miranda zegt dat als Fa Tai toch naar de rechter stapt, het verdere antwoord tijdens de zitting zal worden gegeven.

Fatai heeft Michelle Lau-Kersenberg in de arm genomen die reeds rechtsingang heeft gevonden. Zij stelt dat haar cliënt niet in de gelegenheid is gesteld om te werken aan de mankementen die geconstateerd zijn. Het gaat om het ontvetten van de keuken, schoonmaken van de vetput en verwijderen van kapotte tafels aan de achterzijde van het restaurant. Het besluit is genomen om terstond de vergunning in te trekken en het restaurant te sluiten.

Lau voert aan dat onmiddellijk naar het uiterste middel is gegrepen, hetgeen niet in verhouding staat met de aangetroffen situatie. Daarnaast heeft het commissariaat de foto's van de situatie geplaatst tussen die van een ander horecabedrijf. Intussen zijn de foto's verwijderd, maar deze waren reeds 700 keer gedeeld. Fa Tai zegt schade te lijden door het optreden van het commissariaat. Het bedrijf heeft 50 werknemers in dienst en derft inkomsten. Door een bericht en beeldmateriaal geplaatst op FaceBook, lijdt het bedrijf imagoschade. Fa Tai eist rectificatie.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April