Spoedeisende Hulp AZP heeft tekort aan artsen
27 May 2016, 19:21
foto


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft een structureel tekort aan artsen. Op grond hiervan is de acute hulpverlening op een laag pitje gezet. Het ministerie van Volksgezondheid doet een dringend beroep op het publiek om de SEH van het AZP voorlopig alleen aan te doen als de hulp niet geboden kan worden door een huisartsenpraktijk.

Antoine Brahim, algemeen directeur van het AZP, bevestigt tegenover Starnieuws dat er een tekort is aan vooral artsen. De directie is bezig om diverse mogelijkheden te bekijken. De situatie is besproken met Volksgezondheid. Brahim is blij met de ondersteuning die het ministerie geeft door de samenleving te vragen om gebruik te maken van andere mogelijkheden.

"Maak tijdens de gebruikelijke openingstijden zoveel als mogelijk gebruik van de huisartspraktijken en daarbuiten van de wachtdienstregeling van het Staatsziekenfonds en de Regionale Gezondheidsdienst, alsook de avondpoli De Poort van Diakonessenhuis, en de spoedpost van St. Vincentius Ziekenhuis, Joshua Medical Centre en Libi Makandra," deelt Volksgezondheid mee.

Voor ambulance dienstverlening blijven de overige deelnemers van het emergency response gebeuren hun rol uitvoeren, en verlenen daarbij tegelijk volledige assistentie aan de SEH. De RGD en de Medische Zending zijn op de hoogte gesteld van de situatie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April