Politieman gehoord in zaak verkeersongeluk
28 May 2016, 08:04
foto


Jason V. staat terecht, omdat hij op 5 maart met zijn wagen tegen een elektriciteitsmast aankwam. Hij reed over de Krakkaweg komende uit de richting Zanderij en ging naar Cabendadorp. Een oom van hem zat in het voertuig en liep verwondingen op. Hij had lichte verwondingen aan het been opgelopen. Een politieman verklaarde dat hij ter plekke ging voor een onderzoek. Hij trof de wagen tegen de mast aan en de verdachte vertoonde symptomen van dronkenschap.

Volgens de agent rook de adem van Jason V. naar alcohol. Ook sprak hij onsamenhangend. Daarnaast zou hij vermoedelijk met een hoge snelheid gereden hebben. Na de alcoholtest bleek dat Jason V. tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol ophad. De verdachte verklaarde dat hij 80 kilometer per uur reed. De inzittenden in het voertuig van Jason hadden verklaard dat er een tegenligger met oogverblindende verlichting op hen afkwam. Een ooggetuige heeft verklaard dat er helemaal geen tegenligger op de weg was.

De verdachte wordt bijgestaan door raadsman Hedley Derby. Hij deed het verzoek om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen. Volgens de raadsman moet de verdachte zijn moeder financieel bijstaan. Het slachtoffer verklaarde dat hij lichte verwondingen aan het linker bovenbeen opgelopen had. Hij lag drie dagen in het ziekenhuis. In het medische rapport is opgenomen dat de man een rechter bovenbeen fractuur heeft opgelopen. Het slachtoffer ontkende dit. De rechter ging mee met het verzoek van de raadsman en Jason V is voorlopig in vrijheid gesteld. Op 23 juni zal de behandeling van deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April