ABS en STS gaan samenwerken aan toerisme-statistieken
28 May 2016, 06:10
foto
Directeur Iwan Sno van het ABS en Jerry A-Kum van STS tekenen de samenwerkingsovereenkomst.


De Stichting Toerisme Suriname (STS) en het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) gaan samenwerken. Gisteren hebben Jerry A-Kum van de STS en Iwan Sno van het ABS een Memorandum of Understanding (MoU), getekend. Het is de bedoeling dat de organisaties zullen samenwerken om te komen tot adequate productie van statistieken in het belang van de toerismesector in Suriname.

De twee organisaties zullen een werkgroep instellen voor onder meer het gezamenlijk aanpakken van kwesties betreffende datakwaliteit. Binnen de werkgroep zal er regelmatig van gedachten worden gewisseld over de uitkomsten van onderzoek en cijfers van de twee instanties. De resultaten zullen met elkaar vergeleken worden om de plausibiliteit te testen. Verder zullen de STS en het ABS samenwerken aan de bevordering van een eenduidige interpretatie van toerisme statistieken.

De samenwerking houdt ook in dat de STS en het ABS samen optrekken bij het verbeteren van de harmonisatie en vergelijkbaarheid van STS en ABS statistieken, en het bevorderen van het voldoen van deze statistieken aan regionale en internationale standaarden. Zij zullen tevens activiteiten ontplooien gericht op het op elkaar afstemmen van onderzoek qua inhoud en timing, ter verbetering van de efficiëntie van Surinames Nationaal statistieksysteem, zegt de voorlichting van de STS.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April