Verdachte was radeloos na dodelijk verkeersongeval
28 May 2016, 02:34
foto


Caprino A. was in paniek en verward, nadat hij het slachtoffer dodelijk had aangereden op de kruising van de Mr Jagernath Lachmon- en Coesewijnestraat op 16 november van het afgelopen jaar. Hij kwam tegen een auto aan en de mede-inzittende gaf de geest. Volgens de verdachte reed hij weg, omdat hij voor het eerst zoiets had meegemaakt. Daarnaast bezit hij geen rijbewijs. Hij vroeg zijn zwager om hulp die wel over een rijbewijs beschikte. De zwager deed toen alsof hij de aanrijding veroorzaakt had. Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting van maandag de verdachte gehoord.

De verdachte vervolgde zijn relaas. Hij vertelde dat hij zijn vriendin op die bewuste dag moest afzetten. Zij kon geen taxi vinden. Volgens Caprino A. is hij gestopt bij het kruispunt. Plotseling voelde hij dat het voertuig van de benadeelde tegen die van hem aankwam. Als gevolg hiervan botste het voertuig van de benadeelde tegen de elektriciteitsmast aan. Op die dag werkte het verkeerslicht niet. Volgens de verdachte stapte hij wel uit het voertuig en ging naar de auto van de benadeelde. Toen zag hij dat het slachtoffer zwaar gewond was en hij raakte in paniek. Ook Caprino A. liep een verwonding aan zijn arm op.

Advocaat Robby Dens vroeg om voorlopige invrijheidstelling van zijn cliënt. Volgens de raadsman moet zijn cliënt medisch behandeld worden. Hij moest naar de dokter worden gebracht voor een operatie, maar dat is niet gebeurd. Het Openbaar Ministerie moet nagaan of Caprino A. daadwerkelijk naar de dokter gebracht moet worden. Het OM vindt dat de ernstige bezwaren in deze zaak nog overeind staan en vroeg de rechter om niet mee te gaan met het verzoek van Dens. De kantonrechter wees het verzoek af. Op 3 juni zal deze zaak voortgezet worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April