Vrouwenvereniging denkt aan senioren tijdens crisis
27 May 2016, 23:17
foto
First Lady Ingrid Bouterse, erevoorzitter van de Chinese Vrouwen Vereniging Suriname, overhandigt het eerste pakket aan de oudste bewoner van huize Ashiana. (Foto: SCTV)


De Chinese Vrouwen Vereniging Suriname (CVVS) heeft donderdag Huize Ashiana en de senioren burgers bedacht met pakketten. Ashiana directeur Osei Jabini gaf aan dat de senioren burgers tot één van de kwetsbare groepen behoren in de huidige economische crisis. Hij was daarom bijzonder blij met de donatie in deze crisisperiode.

Vrouwen begrijpen de noden van tehuizen beter dan wie dan ook, motiveerde CVVS-secretaris Sandra Tjon Soei Len de donatie. “In deze moeilijke periode willen wij bijdragen door wat verlichting te brengen voor de behoeftigen.” Naast de donatie van goederen aan het tehuis zelf, heeft CVVS in overleg met Ashiana, 40 pakketten voor de bewoners zelf samengesteld. Deze variëren van levensmiddelen tot aan schoeisel. First Lady Ingrid Bouterse, CVVS-erevoorzitter was heel ingenomen met het gebaar van de vrouwen naar de senioren toe. Zij erkende dat deze burgers het extra moeilijk hebben. Bouterse overhandigde het eerste pakket aan de oudste bewoner.

De schenking staat in het teken van de viering van 40 jaar diplomatieke banden Suriname-China, legt Soei Len uit. De organisatie heeft in het verleden vaker kindertehuizen voorzien van goederen en cadeautjes voor de kinderen. De huidige financiële situatie in het land, heeft de vrouwen extra gestimuleerd om in te zamelen. De federatie houdt zich bezig met sociaal-culturele activiteiten. Naast fitness, geven zij dansoptredens voor derden en halen op deze wijze geld op voor hun sociale projecten. Enkele CVVS-leden hebben de senioren burgers ook vergast met enkele Chinese dansen. De ambassadeur van China, Zhang Jinxiong heeft het geheel ook bijgewoond en was zeer onder de indruk.
Advertenties