Bouterse afwezig bij viering onafhankelijkheidsdag Guyana
27 May 2016, 16:32
foto
President David Granger met ambassadeur in Algemene Dienst, Harvey Naarendorp, tijdens het beleefdheidsbezoek in verband het 50 jaar staatkundig onafhankelijkheid van Guyana. (Foto: GINA)


President Desi Bouterse is niet naar Guyana afgereisd voor de viering van 50 jaar onafhankelijkheid van Guyana. Vanuit Guyanese zijde is er een persoonlijke uitnodiging geweest van ambtgenoot president David Granger naar president Bouterse. Het staatshoofd heeft afgezegd en heeft zich laten vertegenwoordigen door ambassadeur in Algemene Dienst, Harvey Naarendorp.

De voor de hand liggende reden is de actuele politieke situatie in het land waarbij naar mogelijkheden wordt gezocht om Suriname uit de financiële crisis te halen. Op 25 mei heeft Naarendorp als vertegenwoordiger van president Bouterse in het kader van de viering van 50 jaar onafhankelijkheid Guyana een beleefdheidsbezoek gebracht aan Granger. Volgens de Guyana Information Agency (GINA), gaf Naarendorp onder meer te kennen dat Guyana een rijke geschiedenis kent. Hierin is ook de vriendschappelijke relatie tussen beide landen. Het is de wens van Suriname om deze banden de te versterken. Beide landen hebben een lange weg afgelegd.

Hij merkte op dat Guyana als land goed op weg is. We hebben veel met elkaar gemeen. We hebben niet alleen gemeenschappelijke problemen maar ook goede dingen. In economische zin, zoals hij dat heeft besproken met president Granger, blijkt nu dat vele Surinaamse bedrijven nu richting Guyana kiezen om hun bedrijven te openen. Dit stemt volgens de ambassadeur heel goed. Zo ook zijn de Guyanese bedrijven vrij om ook in Suriname economische centra op te zetten. Guyana is op 26 mei 1966 onafhankelijk geworden van Engeland.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April