Ziekenhuizen, medici en apothekers werken mee met SZF
27 May 2016, 05:43
foto
Rick Kromodihardjo, directeur van SZF.


De directeur van Staatsziekenfonds (SZF), Rick Kromodihardjo, heeft medewerking kunnen krijgen van drie grote groepen medische dienstverleners. Na een succesvol gesprek met de Nationale Ziekenhuisraad, zijn er ook constructieve bijeenkomsten geweest met de Vereniging van Medici in Suriname en het Overlegorgaan Apotheken. Zij zullen meewerken opdat verzekerden bij Self Reliance een soepele overgang zullen hebben naar het SZF, zegt Kromohardjo aan Starnieuws over de stand van zaken.

Er zijn afspraken gemaakt over de werking van de basiszorgverzekering voor de categorie 0-16 jaar en 60+ onder de vlag van het SZF. De verzekerden kunnen zich met hun huidige pasjes aanmelden bij deze drie zorgverleners, zoals zij dat tot nu toe gewend waren te doen. Terwijl de zorg verleend wordt, zullen nieuwe verzekeringspasjes worden aangemaakt en gedistribueerd door het SZF. Deze pasjes zijn niet af per 1 juni, legt Kromodihardjo. Daarom worden er afspraken gemaakt met alle betrokkenen waardoor patiënten geholpen kunnen worden.

De artsen, specialisten en ziekenhuizen hebben reeds de SZF-instructies ontvangen hoe de verzekerden op te vangen. De directeur van het staatsbedrijf deelt mee dat nu ook gesprekken aangegaan zullen worden met paramedici om de basiszorgverzekering voort te zetten. Het SZF zal een grootscheepse voorlichtingscampagne voeren om de instructies ook door te geven aan de samenleving. Kromodihardjo is de Nationale Ziekenhuisraad, de medici en apothekers bijzonder erkentelijk voor hun positieve houding en de bereidheid om de dienstverlening voort te zetten. Hierdoor hoeven de verzekerden zich geen zorgen te maken over de medische voorzieningen. Het gaat om ruim 150.000 verzekerden voor wie de overheid de medische zorg betaalt.
Advertenties