167 jongeren gecertificeerd in pre-employment skills
27 May 2016, 07:17
foto
Enkele Kari Yu! gecertificeerde jongeren.


167 jongeren van de buurten Flora, Hanna’s Lust, Paramaribo- Noord, Paramaribo-Centrum, Sunnypoint, Latour, Moengo en Nieuw–Nickerie, die het Kari Yu! Programma hebben gevolgd, ontvingen gisteren hun certificaat. Zij zijn in de zevende ronde van het Youth to Youth component, gedurende vijf weken getraind in basic life skills en pre-employment vaardigheden en basis computervaardigheden.

Het programma wordt gefinancierd door USAID en uitgevoerd door de Pan American Development Foundation (PADF). Na deze training worden zij door een coach begeleid in het vinden en behouden van een baan. Negen jongeren hebben ook een certificaat ontvangen voor hun deelname aan de Kari Yu! business training, waar ze tools en vaardigheden aangereikt kregen om een onderneming te starten.

De voorzitter van de Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, was speciale gastspreker bij de certificaatuitreiking. Zij gaf in haar speech aan dat programma’s zoals Kari Yu! noodzakelijk zijn voor het ontwikkelen van de samenleving. Het getuigt volgens haar, dat de bewustwording binnen de samenleving op gang is gekomen en dat men wakker wordt. “Ga gewoon door met datgene wat je wilt zijn of doen in deze samenleving. Het is niet uitzichtloos. Jij bent de toekomst, dus jij moet het helpen maken. Wij ouderen hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de huidige samenleving. Wij moeten vandaag de dag onze jongeren ondersteunen en empoweren om door deze crisis te komen”, gaf zij de jongeren en hun ouders mee.

Kari Yu! heeft tot heden meer dan 2400 jongeren getraind, waarvan 32 een business zijn gestart, meer dan 100 jongeren zijn terug naar school en meer dan 600 jongeren zijn geplaatst in een baan, meldt de voorlichting van de organisatie. Lilian Wiebers, Director van Youth, Gender en Partnerships van Kari Yu! zei in haar speech, dat het programma haar kracht heeft bewezen in het ontwikkelen van jongeren die weinig kansen hebben om deel te nemen aan de economie en de productie van Suriname. “Vooral in deze moeilijke economische tijden, worden wij eraan herinnerd dat we allemaal geroepen zijn om mee te helpen om jeugdwerkgelegenheid te stimuleren.”
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April