Stutgard: Benieuwd hoe ze de aangerichte schade meten
26 May 2016, 17:33
foto
Hoofdbestuurslid van de DOE, Ricky Stutgard.


“Ik ben benieuwd hoe ze de aangerichte schade op de partij kunnen meten die tot een royement moet leiden. Ik ben benieuwd, want de schade moet meetbaar zijn,” zegt DOE-hoofdbestuurslid Ricky Stutgard desgevraagd aan Starnieuws. Hij reageert op de aankondiging van DOE-voorzitter Carl Breeveld dat er binnen de partij “binnenkort processen in werking zullen treden” tegen Stutgard.

In de afgelopen dagen heeft Stutgard zijn misnoegen over het reilen en zeilen binnen de partij publiekelijk kenbaar gemaakt. Hij vindt de relatie DOE - Stutgard van generlei waarde. Voor hem is belangrijk dat “de voorzitter van DOE die zijn mond vol heeft van corruptie en anti-corruptie, de partij heeft geloodst in één van de meest corruptieve regeringen die Suriname ooit heeft gekend.” Hoe geloofwaardig is hij dan, vraagt Stutgard.

“Wat ik wel belangrijk vind is dat DOE achter de stroomtariefverhogingen staat, achter het stopzetten van alle subsidies staat en de samenwerking met het IMF en de devaluatie van onze munt ondersteunt.” Tijdens een persconferentie gisteren heeft Breeveld gezegd dat hij gebelgd is over de houding van Stutgard die alle contact vanuit het bestuur dat om verantwoording vraagt, negeert. “Plotseling willen ze wel met mij praten, nadat ze de vele kanttekeningen, mails en brieven van mij hebben genegeerd en stiekem allerlei onstatutaire handelingen hebben verricht,” zegt hoofdbestuurslid Stutgard.

Hij vraagt zich af sinds wanneer spreken van de waarheid verboden is in de Grondwet van Suriname. “Ik heb gebruik gemaakt van mijn recht op vrije meningsuiting. Een recht dat verankerd is in onze Grondwet.” Hij benadrukt dat hij nog de komende 100 jaren achter zijn woorden zal staan. Wat is erger, vraagt Stutgard: “Het spreken van de waarheid of als DOE-voorzitter naast de NDP-voorzitter staan op een NDP-truck en NDP-aanhangers toespreken die het IMF beleid toejuichen.” En dat terwijl je bliksems goed weet dat de US$ 478 miljoen die wordt geleend ook zal worden gestolen, voegt hij eraan toe.

Hij vindt dat als de partij maatregelen tegen hem wil treffen, ze dat maar gerust moeten doen. “De Surinaamse gemeenschap zal dan zelf zien wat achter die gladgestreken gezichten schuilt. Professor Schalkwijk had het in 2015 door, nu heb ik het in 2016 ook door.” Hij vindt dat DOE ondersteunt dat de Surinaamse bevolking in extreme armoede wordt gestuurd.
Advertenties