Jong Tjien Fa legt beslag op auto's en rekening SBB
26 May 2016, 00:52
foto


Michael Jong Tjien Fa, directeur van Datsun Suriname, heeft beslag gelegd op alle voertuigen van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Hij heeft de ruim zeventig auto's teruggenomen. De SBB had de voertuigen nog niet afbetaald.

Starnieuws heeft vernomen dat het gaat om een bedrag van US$ 2 miljoen. Jong Tjien Fa, was minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, onder wie SBB viel. De toenmalige directeur Pearl Jules schijnt de rekeningen niet te hebben betaald. Jules was in deze functie benoemd door Jong Tjien Fa.

Jules werd op 19 oktober vorig jaar op staande voet ontslagen door minister Steven Relyveld. Hij werd beschuldigd van malversaties, waar een onderzoek naar loopt. Relyveld vond ook dat er te veel voertuigen bij SBB waren. Er is een evaluatie door hem gepleegd.

De vorige week heeft Jong Tjien Fa een ultimatum gesteld om binnen 24 uur te betalen. Toen er niet is betaald, heeft hij via een rechterlijke uitspraak beslag laten leggen op de auto's. Ook is er beslag gelegd op de rekening van SBB. Vernomen wordt dat RGB overweegt om een kort geding aan te spannen tegen Jong Tjien Fa.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April