MinOWC opleiding Onderwijs Akte Sipaliwini in gevaar
26 May 2016, 07:32
foto


De opleiding Onderwijs Akte van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), die drie keren per week wordt verzorgd in Sipaliwini (Atjoni) is geruime tijd in gevaar. Ook schijnt de opleiding in Marowijne problemen te hebben. Leraren aangesloten bij de opleiding, kunnen niet meer af en aan gaan om de opleiding te verzorgen.

Als oplossing hadden de studenten van de opleiding te Atjoni vanaf januari geld ingezameld om zo brandstof te kopen voor het transport van de docenten. Nu kunnen deze studenten, die ook lesgeven in het Boven-Suriname gebied, zich dat niet meer permitteren. Zij moeten los van de schoolonkosten ook maandelijks SRD 500 betalen voor de boot om naar Atjoni te komen om les te volgen. Assembleelid Dinotha Vorstwijk (AC\ABOP) zegt bekend te zijn met dit probleem. “De directeur van VOJ Atjoni heeft ook aandacht hiervoor gevraagd”. Zij had dit verder aangekaart bij minister Robert Peneux. “Er was toen beloofd dat er een oplossing zou komen, maar tot heden is dit niet gebeurd. De bussen die de leerkrachten moeten vervoeren, kunnen niet tanken”, zegt Vorstwijk.

De volksvertegenwoordiger heeft besloten om voor deze resterende twee maanden in dit schooljaar voor een deel zelf in te komen. Ook collega parlementariër Frederik Finisi (NDP) levert een bijdrage. Vorstwijk vreest dat voor het komende schooljaar, indien de situatie ongewijzigd blijft, de opleiding zal komen weg te vallen. De eerste vruchten van deze opleiding zouden het komende schooljaar worden geplukt. Vorstwijk hoopt dat het ministerie zijn verantwoordelijkheid neemt en met een geschikte oplossing komt.

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April