SZF en ziekenhuizen bereiken overeenstemming
25 May 2016, 20:12
foto


Het Staatsziekenfonds (SZF) en de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) hebben overeenstemming bereikt over de basiszorgverzekering in de leeftijdscategorie 0-16 jaar en 60+. Voorzitter Manodj Hindori heeft namens de NZR te kennen gegeven dat de ziekenhuizen meewerken opdat de patiënt onverkort zorg blijft genieten. Het pleit volgens hem in het voordeel van het SZF dat deze organisatie er alles aan wil doen om de transitie en administratie rond deze groep rechthebbenden zo goed mogelijk te regelen, deelt het SZF mee.

SZF-directeur Rick Kromodihardjo heeft de bespreking met de NZR bijzonder constructief ervaren. Per 1 juni worden de cliënten van Self Reliance overgenomen door het SZF. Dit heeft de regering maandag beslist. Met de ziekenhuisdirecteuren zijn afspraken gemaakt over de administratieve en logistieke zaken.

Hindori sprak tevens de hoop uit dat de prettige relatie die de NZR heeft met het SZF onverstoord kan worden voortgezet. Hij doelt onder meer op de vlotte betalingscultuur van het SZF. Er zijn initiële afspraken gemaakt over de behandeling van deze groepen rechthebbenden en de financiële afhandeling na klinisch en poliklinisch bezoek. Uitgangspunt van zowel de SZF-directie als de NZR is dat er ook in deze transitiefase zo min mogelijk stagnatie mag optreden in de dienstverlening aan deze twee groepen.

SZF voert deze week gesprekken met alle betrokkenen binnen de gezondheidssector, die in de praktijk te maken zullen krijgen met de gevolgen van dit regeringsbesluit. Donderdag worden het Overlegorgaan Apotheken en de Vereniging van Medici in Suriname ontvangen door het SZF.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March