Zes nieuwe loodsen benoemd bij MAS
26 May 2016, 11:13
foto


Het loodsenkorps van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) is met de benoeming van zes nieuwe loodsen, versterkt. De functionarissen hebben het staatsloods-examen in april met succes afgelegd en zijn aangesteld als loods 2e klasse. De minister van Transport, Communicatie en Toerisme, Andy Rusland, nam hen gisteren de eed af. Het korps bestaat met deze aanwinsten nu uit 13 man.

Ashokkoemar Baboeram, Raoel Reding, Stefano Sopawiro, Allan Kromoredjo, Daniël Venlo en Quincy Westenburg zijn de nieuwe loodsen, die zullen bijdragen aan het continueren van de dienstverlening van de MAS en de verdere ontwikkeling van de maritieme sector, geeft de MAS-voorlichting aan. De MAS is in 2009 gestart met de loodsopleiding en deze lichting is deel van het resultaat van de opleiding.

Gemiddeld komen er 1000 schepen per jaar naar de Surinaamse havens. Voor een goede dienstverlening is het noodzakelijk dat de MAS beschikt over een effectief en efficiënt loodsenkorps. De loods fungeert met de actuele kennis van de getijden, stromingen, procedures, verkeersstromen, havens en ligplaatsen, als de adviseur van de kapitein.
Advertenties