SZF garandeert nogmaals medische dienstverlening
25 May 2016, 12:43
foto


Het Staatsziekenfonds (SZF) verzekert de gemeenschap nogmaals dat de continuïteit van de medische zorg voor kinderen tussen 0-16 jaar en zestigplussers gewaarborgd is. Na de bekendmaking dat de basiszorgovereenkomst met Self Reliance per 1 juni 2016 wordt opgezegd, schijnt de algemene indruk te zijn dat de basiszorg van overheidswege is stopgezet. De basiszorg wordt overgeheveld naar SZF, een instelling van de Staat.

SZF zegt als werkarm van de Staat de expertise en organisatie te bezitten op het gebied van de medische dienstverlening. De Staat Suriname zal deze rechthebbenden formeel aanmelden bij het SZF. Vanaf 1 juni 2016 worden deze twee groepen SZF-verzekerden genoemd. De Staat is vanaf dat moment premieplichtig naar het SZF toe en gehouden om periodiek de overeengekomen premies te voldoen, zodat de rechthebbenden onafgebroken en ongestoord medische zorg kunnen genieten.

Alle partijen – de overheid, de verzekerden en de zorgverleners – krijgen te maken met de voordelen van de beslissing die is genomen door de regering, meent het SZF. De premiebetalingen van de overheid aan het SZF komen de zorg volledig ten goede. "Het SZF is een zorginstelling zonder winstoogmerk en vanwege de maatschappelijke rol dus meer geneigd patiëntgericht te werken. Met de zorgverleners worden in het voortraject dan ook gesprekken gevoerd, om te komen tot een partnerschapsovereenkomst," deelt het bedrijf mee.
Advertenties