VHP: Samenleving gepakt met Basiszorgverzekering
25 May 2016, 10:47
foto


Het is nu overduidelijk dat de NDP de Basiszorgverzekering als politiek instrument heeft gebruikt om de verkiezingen van 25 mei vorig jaar te winnen. Desi Bouterse heeft de samenleving gepakt met de Basiszorgverzekering en andere valse beloftes, die hij tot nu toe niet heeft kunnen inlossen, zegt de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) in een verklaring.

De partij van voorzitter Chan Santokhi zegt dat zij de samenleving hiervoor had gewaarschuwd. De wet is door de keel van de samenleving geduwd. “Als de VHP aan de macht komt, zal zij deze zorgverzekering aanpassen zodat medische zorg is gegarandeerd voor de samenleving.”

Voor de samenleving is het nu duidelijk waarom de VHP niet heeft meegewerkt aan de wet Basiszorgverzekering. “De VHP was helemaal niet tegen deze zorgverzekering.” Het is de manier waarop deze wet in elkaar was gezet, waar zij het niet mee eens was. Zo is er geen zekerheid ingebouwd dat de basiszorg voor langere tijd uitvoerbaar zou zijn en was er geen garantie voor het welzijn van het volk.

Het is voor de VHP een raadsel hoe de regering het zal klaarspelen om de basiszorgverzekerden tot 16 jaar en de 60plussers medische zorg zal aanbieden, nu deze groep wordt overgeheveld naar het Staatsziekenfonds (SZF). “En dat terwijl het voortbestaan van het SZF in gevaar is.” De regering heeft de overeenkomst met Self Reliance voor de basiszorgverzekering voor deze groep beëindigd. De overeenkomst was voor drie jaar aangegaan en eindigt op 1 juni.

De VHP vraagt zich af als het SZF in staat is de 150.000 verzekerden die nu in grote onzekerheid leven, op te nemen in zijn bestand. Hoe gaat het SZF aan de middelen komen? Uit de 4% die wordt ingehouden op het salaris van de ambtenaar en de 5% waarmee de overheid moet inkomen op het loon van de ambtenaar, vraagt de partij. “Het wordt dus weer uit de belastinggelden gefinancierd. Als er geen extra subsidie wordt gegeven aan het SZF, zal deze dienstverlener over de kop gaan.” De VHP voorziet met dit besluit van de regering een totale instorting van de gezondheidszorg, omdat de maatregel zal doorwerken naar ziekenhuizen, specialisten en andere dienstverleners. Vooral als het SZF geen grotere budgettaire ruimte krijgt.
Advertenties

Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April