HI houdt consultatiesessies over dienstensector
24 May 2016, 23:36
foto
HI houdt consultaties over de ontwikkeling van de dienstensector. (Foto: HI)


Het ministerie van Handel en Industrie (HI) houdt van 24 tot en met 26 mei simultane sessies in de Banquet Hall van Torarica, met de publieke sector en relevante stakeholders over de ontwikkeling van de dienstensector. Het is de bedoeling dat uit het resultaat van deze consultaties, een Regionaal Strategisch Plan en Actieplan voor de dienstensectoren en activiteit voor de Cariforum-landen ontwikkeld zal worden.

HI-minister Sieglien Burleson benadrukte in haar openingstoespraak de belangrijke rol van de sector in de producten- en goederenstroom. Het verbeteren van het regime voor diensten zal het land aantrekkelijk maken voor het buitenland, gaf zij aan. Timoty Odle van het Caricom Secretariaat zal met een team van deskundigen informatie verschaffen over Professional Services; Information and Communication Technology Services; Health and Wellness Services; en Single Registration of Professionals.

Burleson zei dat HI vast voornemens is om de dienstensector beter te ondersteunen en de groei daarvan te stimuleren. Een goede marketing zal uitmaken hoeveel er gekocht zal worden. De ministers van Handel van Caricom-landen zien de dienstensector als de snelst groeiende sector, met een belangrijke functie binnen de wereldeconomie. Tijdens de 30e Coted in 2010 hebben Caricom-handelsministers besloten om prioriteit te geven aan de ontwikkeling van een Regionaal Strategisch Plan voor Diensten.

Er is een Regional Services Project Steering Committee (RSPC) in het leven geroepen om toezicht te houden op de voorbereidingen voor dit Regionaal Strategisch Plan. De RSPC heeft 7 prioriteitssectoren geïdentificeerd: Financial Services; Information Communication and Technology (ICT); Professional Services; Tourism Services; Education Services; Health and Wellness Services; en Recreational, Cultural and Sporting Services. Verder zijn er 11 elementen geïdentificeerd, die ook in dit plan opgenomen zullen worden, zoals het doel, de knelpunten en uitdagingen, het beleidsraamwerk, de incentives en de financiële behoeften, zegt de voorlichting van HI.
Advertenties