KKF kiest voor versterken bestaande structuren
24 May 2016, 05:26
foto


De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) maakt geen deel uit van het platform van bedrijfslevenorganisaties. De opvatting leeft dat binnen de KKF reeds alle bedrijfslevenbranches zijn vertegenwoordigd. Bovendien is het Suriname Business Forum (SBF) voor overleg met de regering en de vakbeweging.


KKF heeft de voorzitters van het Platform laten weten dat naast de vertegenwoordigers van bedrijfsleven federaties/verenigingen, ook de transport-, agrarische- en houtsector worden betrokken. Hetzelfde geldt ook voor de supermarkthouders. De KKF beschouwt zich als een breed forum uit nagenoeg alle sectoren van het bedrijfsleven.

Het SBF is bij wet opgericht en is volgens de KKF het beste platform voor dialoog in het belang van het bedrijfsleven. Daarnaast zijn de Sociaal Economische Raad en het Tripartiet Overleg om het algemeen belang te dienen. Het SBF biedt volgens de KKF de ultieme mogelijkheid aan bedrijfslevenverenigingen die geen zitting hebben in het bestuur over bijzondere onderwerpen zoals de energiekwestie door sectoroverleg te betrekken. De universiteit is als onderzoekspartner om zaken feitelijk te helpen onderbouwen.

"Los van het feit dat wij ons niet terug kunnen vinden in de preambule van het protocol, stellen wij voor eerst bestaande structuren uitputtend in te zetten en te verbeteren, alvorens wederom tot nieuwe structuren over te gaan," vindt het KKF-bestuur. Aan de voorzitters werd voorgesteld om de bestaande structuren te versterken in plaats van het opzetten van een platform. Dit advies werd naast zich neergelegd.
Advertenties