Politie treedt op tegen illegale bromfietsracers
23 May 2016, 22:12
foto
De in beslag genomen bromfietsen op de sleepwagen.


De politie heeft met ondersteuning van het commissariaat Paramaribo Noordoost en de buurtwacht, zaterdag meer dan vijftien bromfietsen in beslag genomen. De bromfietsers maken er een gewoonte van om illegale racewedstrijden met elkaar te houden op de Ringweg.

Ressortraadslid Anwar Moenne zegt aan Starnieuws dat elk weekend er klachten binnenkomen van mensen die last ondervinden van de illegale racers. Er is een snelle actie op touw gezet om de jongeren die zich verzamelden bij een pompstation voor de illegale race, aan te houden. De politie had de uitvalswegen afgesloten, waardoor niemand kon ontsnappen.

Moenne juicht het toe dat de politie is opgetreden. De illegale racers bezorgen overlast in de buurt. Er wordt bij het pompstation gerookt en gedronken en veel lawaai gemaakt. Ook verdachte figuren houden zich op in de menigte.

Veel van de bromfietsen beantwoorden niet aan de eisen, aangezien het geluid van de meeste is opgevoerd. De bromfietsers moeten met de juiste papieren zich aanmelden bij het politiebureau. Er moet ook boete en de sleepkosten worden betaald.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April