SOC mikt op 6 sporters voor Rio 2016
24 May 2016, 08:43
foto


Het Surinaams Olympic Comité (SOC), hoopt voor het mondiaal gebeuren in Rio de Janeiro, met 6 sporters mee te doen. Nu is de plaats van 4 sporters voor deze spelen al gereserveerd, zegt Guno van der Jagt, voorzitter van SOC.

Het gaat om de zwemmers Chinyere Pigot en Renzo Tjon a Joe die op basis van hun B-limit een plaats hebben bemachtigd. Verder de atleet Sunayna Wahi en de badmintonner Sören Opti. De beste kansen liggen nu nog voor Miguel van Assen om als vijfde sporter mee te reizen. Hij zal mogelijk via het Olympic Solidary Scholarship model binnen komen. Indien de sprinter Jurgen Themen die op enkele 100e seconden verwijderd is voor plaatsing zijn limiet haalt, dan komt hij binnen, zegt Van der Jagt. Ook voor Ifrish Alberg bestaat er een kans om naar de Olympische Spelen te gaan.

Suriname maakt een goede beurt met de sporters die in aanmerking komen voor deelname. “Allen hebben een traject afgelegd om te komen op dit punt. Het is nu even afwachten en hopen op goede resultaten voor Suriname”, duimt hij.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April