SZF garandeert medische zorg kinderen en 60-plussers
24 May 2016, 00:00
foto
Rick Kromodihardjo, directeur van het SZF. (Beeld: NVD)


Het Staatsziekenfonds (SZF) zal er alles aan doen om de medische zorg voor kinderen tussen 0 - 16 jaar en mensen boven 60 te continueren per 1 juni. Het zal niet lukken om binnen een week nieuwe pasjes te maken voor ruim 150.000 personen. "Ik garandeer dat de zorg niet in gevaar komt. Wij zullen deze week intensief communiceren met alle dienstverleners," zegt directeur Rick Kromohardjo van SZF aan Starnieuws.

Het SZF zal de bestanden moeten opbouwen en nieuwe kaarten verstrekken aan de verzekerden voor wie de Staat de kosten betaalt. "Formeel is onze ingangsdatum 1 juni. Alles voor deze datum is niet ter zake vóór het SZF. Er zal evaluatie zijn, er zullen fouten worden gemaakt. De bottomline is dat wij alles aan eventuele positieve resultaten zullen laten terugvloeien naar de zorgsector, er zullen herinvesteringen worden gedaan in de zorg," merkt de SZF-directeur op. Ook met de regering zal deze week verdere afstemming worden gepleegd hoe eventuele nieuwe inzichten tot hun recht moeten komen en worden uitgevoerd.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken zegt dat de samenwerking met Self Reliance al sinds vorig jaar is verlopen. De regering heeft besloten om de middelen die er zijn op een effectieve manier te benutten in deze precaire economische situatie. Volgens Noersalim hoeven de verzekerden zich niet druk te maken. De regering garandeert de continuïteit. Het contract met Self Reliance was indertijd via het kabinet van de vicepresident gesloten met Binnenlandse Zaken.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid die een vergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève bijwoont, heeft gisteren contact opgenomen met het SZF met de vraag of de zorg daar kan worden ondergebracht. Het SZF is een werkarm van het ministerie van Volksgezondheid. Het SZF is meteen aan de slag gegaan en bespreekt hoe alles in het werk kan worden gesteld om per 1 juni de zorg over te kunnen nemen. Kromodihardjo zegt dat het SZF in staat is om deze uitdaging met een gerust hart aan te gaan, nadat de minister gevraagd heeft om de zorg over te nemen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April