Slachtoffers gehoord in berovingszaak
24 May 2016, 06:54
foto


Twee medewerkers van het bedrijf Mitra N.V. zijn door rechter Sieglien Wijnhard gehoord op de rechtszitting van maandag. Beiden zijn slachtoffers van een roofoverval waarbij de mannen het bedrijfsvoertuig met een kluis en sigaretten, buitmaakten. In deze zaak staat de verdachte Roy G. terecht. Hem wordt diefstal middels geweld tezamen en/of in vereniging en mishandeling ten laste gelegd. De overval werd op 14 maart van dit jaar gepleegd.

De werknemers werden gehoord. Een van hen verklaarde dat ze al een paar dagen van tevoren geobserveerd werden toen zij goederen aan het leveren waren bij de winkels. Zij zagen twee mannen in de zaak lopen. Een van hen had een pet en een bril op. Zij zagen later dat diezelfde mannen in een witte auto langsreden. De werknemers stopten ongeveer 100 meters verder en waren bezig een bestelling op te nemen. Opeens zagen zij diezelfde mannen ook daar in de winkel. Toen ze snel wegerden zagen zij het witte voertuig in een zijstraat. Ze namen het kentekennummer en speelde dit door aan de politie.

Drie dagen daarna waren zij bezig sigaretten te leveren aan de Meursweg. Ineens werden zij overvallen door twee gemaskerde mannen. Het ging om dezelfde pet en de bril en hetzelfde postuur als van die mannen die ze eerder gezien hadden. Een van de collega’s werd geslagen en mishandeld. Ze moesten hun mobiele telefoon afstaan, hun tassen met inhoud en geld, de sleutel van het bedrijfsvoertuig met 50 sloffen sigaretten en een kluis erin. Ze werden vlakbij de winkel mishandeld achtergelaten. De mannen waren gewapend.

Nadat de criminelen met het voertuig vertrokken waren, gingen de werknemers naar een andere winkelier in de buurt en schakelden de politie in. De verdachte wordt bijgestaan door raadsman Robby Dens. Deze zaak zal op 13 juni verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April