NPS klaar om roer van het land over te nemen
22 May 2016, 21:04
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland herkozen voor vijf jaar. (Foto: René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft meerdere malen bewezen het alternatief te zijn van regeringen die door hun wanbeleid het land in een precaire financieel-economische situatie hebben gebracht en de rechtsstaat in gevaar brengen, stelt partijvoorzitter Gregory Rusland. Daarom zal de groene partij deel uitmaken van de regering na de volgende verkiezingen, verzekert hij. Dat de NDP, voornamelijk met praatprogramma's, op de partij beukt, zal juist ertoe bijdragen dat de NPS groots uit het dal komt, meent hij. Rusland is zondag herkozen voor vijf jaar.

Rusland geeft aan dat het herstelprogramma, dat zolang op zich laat wachten, bewijst dat de oorzaak van de slechte situatie grotendeels het wanbeleid van de huidige regering is. “Nu kunnen we zien wat de echte redenen zijn, maar dat is waarvoor de NPS altijd al gewaarschuwd had. Ik hoop niet dat de schrijvers van het rapport moeten gaan corrigeren voordat het in De Nationale Assemblee komt want dat’ n’a tori; de regering heeft het slecht gedaan.” De situatie is zo erg dat deze zelfde regering die zo fel tegen het buitenland gekant was, een knieval maakt voor IMF. Het IMF waarin juist ook vertegenwoordigers van Amerika en Nederland zitten, haalt Rusland aan.

“De regering houdt ons voor dat het een Surinaams herstelprogramma is maar dat gaat niet zonder eerst de voorwaarden van het IMF in te willigen,” merkt hij op. “Dus men doet lief voor IMF. DOE en Regilio Dodson zitten in een moeilijke positie, maar dat hadden ze moeten zien aankomen. De stroomtarieven zijn toch verhoogd. Het kan niet anders want if IMF taki ‘dyompu’ dan ye dyompu.” Rusland vraagt zich af of Gilmore Hoefdraad, oud-president van de Centrale Bank, thans minister van Financiën, terug in dienst treedt van IMF. Rusland acht Hoefdraad schuldig aan de malaise die maakt dat het land op de knieën gaat bij zijn oud- werkgever.

Alsof het land niet genoeg ‘dyugu dyugu’ meemaakt, wordt wederom de rechtsstaat in gevaar gebracht, deelt Rusland mee. “Men doet er alles aan om het vonnis tegen Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen, niet uit te voeren. Door het niet uitvoeren van de terugroeping creëert men alleen maar dyugu dyugu. Dat hebben we niet nodig.” De Assemblee is meer een verlengstuk van de regering voegt Rusland toe. “Er wordt geen kritiek op de regering geduld. Als je dat doet gaat men over tot de stemming. Dat is niet het juiste pad.” Rusland vindt het erg dat Assembleelid Ronald Hooghart, die ook vakbondsleider is, “met maar voor alles van de regering stemt, besluiten die steeds zwaarder drukken op de samenleving.”

Rusland roept de leden op om zich niet druk te maken over de aanvallen op de partij. Deze zullen de komende tijd juist toenemen, voorspelt de partijleider. Hij geeft mee dat er rekening gehouden moet worden met het volk dat wakker wordt en de ontevredenheid laat merken . “Er wordt zoveel zendtijd gestopt in ons, in plaats dat men de eigen NDP'ers gaat uitleggen wat er werkelijk aan de hand is,” merkt Rusland op. Dat de partij nu slechts twee zetels waard is zal de komende tijd steeds vaker gebruikt worden, haalt Rusland aan. Maar de groene partij is door diepere dalen gegaan en is er grandioos uitgekomen brengt hij in herinnering. “Dat gaan wij herhalen. We hebben altijd bewezen het alternatief te zijn om Suriname weer op spoor te brengen. We gaan er alles aan doen om de partij in de oude glorie te herstellen,” kondigt Rusland aan. “Bij de verkiezingen in 2020 of misschien al in 2018 zal NPS voorop gaan in het formeren van de regering.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April