Voorwaarts wint met het kleinste verschil van Santos
22 May 2016, 16:52
Het team van Voorwaarts is met de volle winst vertrokken uit Nickerie.

Bij de voortzetting van de wedstrijden in de Eerste Klasse van SVB topsectie is Voorwaarts met de volle winst teruggekeerd naar Paramaribo. Beide ploegen begonnen de wedstrijd aftastend waarbij Santos in de eerste speelperiode de meeste kansen schiep. De ploegen gingen de rust in met 0-0.

In de tweede speelperiode kreeg Santos zeker drie scoringskansen, maar koelbloedigheid ontbrak waardoor deze niet in doelpunten omgezet konden worden. Voorwaarts kreeg in deze helft twee kansen waarbij de ene keer de bal tegen het deklat aankwam. Laat in de tweede helft en wel in de 88e minuut was het de speler Gorgio Bhoi die het winnende doelpunt scoorde voor Voorwaarts.

Het publiek was niet blij met het optreden van de scheidsrechter. Volgens de supporters heeft hij Santos zeker een penalty onthouden waarbij de doelman van Voorwaarts geen keus had dan de aanvaller vast te houden in het strafschopgebied. De arbiter floot juist tegen de aanvaller en gaf Voorwaarts een vrije schop. Het publiek liet zijn stem horen en de wedstrijdcommissaris is zich gaan mengen in de discussie. De politie moest tussen partijen komen zodat de situatie niet kon escaleren.

Volgens coach Werner Blackson van Voorwaarts hebben zijn jongens hun doel bereikt. De opdracht was de drie punten binnenhalen en dat is gebeurd. Hij geeft ook aan dat niet alle opdrachten juist zijn uitgevoerd, maar belangrijk is dat zij met de drie punten naar Paramaribo terug gaan.
Voor Ferdinand Kemble was het verlies hard, omdat Santos nagenoeg de hele wedstrijd gedomineerd heeft, maar niet koelbloedig genoeg geweest was om te scoren. Hij vindt dat ook de trainingen slecht worden bezocht door de spelers en dat gaat ook maken dat je minder scherp bent.