Somohardjo: CHS rekt tijd door hoger beroep
22 May 2016, 11:58
foto


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan alleen maar probeert te rekken door in hoger beroep te gaan. "Dit is ook de reden waarom de partij samen met haar oppositiepartners zal blijven protesteren tegen de aanwezigheid van beide personen in het parlement," zegt Somohardjo in een persbericht.

Maandag neemt het Hof van Justitie de zaak in behandeling. Het CHS is veroordeeld om in de vacature te voorzien, maar heeft het vonnis tot nu toe niet op de juiste wijze uitgevoerd, zegt Somohardjo. Hij vindt het uniek in Suriname dat een zaak in hoger beroep binnen twee weken op de rol wordt gebracht.

Somohardjo merkt op dat CHS vraagt om opschorting van het vonnis, en niet om vernietiging ervan. PL benadrukt dat Sapoen en Chitan geen Assembleeleden meer zijn. De strijd is al gestreden. Somohardjo zegt dat geprobeerd wordt te voorkomen dat er beslag gelegd wordt op de bezittingen van het CHS en het vonnis bij voorbaat uit te voeren. Rechter Anand Charan heeft de leiding van de raadkamer van het Hof van Justitie.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April