Cycloon Roanu doodt 21 mensen in Bangladesh
22 May 2016, 10:03
foto
Meer dan een half miljoen mensen zijn geëvacueerd in Bangladesh. (Foto's: EPA)


Een cycloon heeft minstens 21 mensen gedood in Bangladesh. De kuststrook van het land is gehavend en er zijn veel gewonden gevallen. Ofschoon cycloon Roanu nu is afgezwakt tot een depressie, kan hij toch korte periodes van hevige regen of wind veroorzaken.

De autoriteiten in het laaggelegen Bangladesh hebben ongeveer 500.000 mensen ondergebracht in 3.500 noodopvangcentra. Cycloon Roanu heeft huizen verwoest, aardverschuivingen veroorzaakt, terwijl een stormvloed dijken op twee plaatsen heeft doorbroken in de havenstad Chittagong in het zuidoosten.

"We hebben de meest kwetsbare mensen geëvacueerd,” zegt de meeste van de mensen die kwetsbaar zijn verschoven", zegt de minister van Ramp Management and Relief. Hij voegt eraan toe dat de mensen intensief weken om de schade in te dammen en deze aan te pakken.

Verschillende mensen zijn gewond geraakt nadat windvlagen huizen en winkels heeft beschadigd en bomen en elektrische palen heeft ontworteld. Sommige plaatsen zijn overstroomd door een stormvloed van een meter en meer boven de normale tij hoogte.

De autoriteiten zijn ook bezig mensen uit de heuvelachtige delen van Chittagong te evacueren voor het geval de aanhoudende regen meer aardverschuivingen veroorzaakt. Vluchten vanuit het vliegveld van Chittagong zijn opgeschort, terwijl alle schepen en veerboten een vaarbeperking hebben. Vissersboten en trawlers is geadviseerd in hun schuilplaatsen te blijven tot zondagmiddag.

Bangladesh wordt vaak gehavend door dergelijke stormen. In 2007 zijn meer dan 3.000 mensen gedood door de cycloon Sidr, twee jaar later heeft cycloon Aila ongeveer 200 levens opgeëist.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April