Mac Donald heeft niet lang volgehouden op Buza
15 May 2016, 00:36
foto
Henry Mac Donald


Henry Mac Donald heeft nauwelijks vier maanden volgehouden als waarnemend directeur van Buitenlandse Zaken (Buza). Hij had in januari de functie overgenomen van Ellen Naarendorp. De job op het ministerie was hem aangeboden door president Desi Bouterse en hij had deze enthousiast aanvaard.

Starnieuws verneemt dat Mac Donald en minister Niermala Badrising verschil van inzichten hebben over het te voeren beleid. Er zijn nog geen mededelingen gedaan vanuit het ministerie, terwijl er veel niet geverifieerde berichten worden verspreid over slaande ruzie tussen Mac Donald en Badrising. Het personeel van Buza zou getuige geweest zijn van de harde woorden die zouden zijn gevallen.

Mac Donald om een reactie gevraagd, wil hier nu niet inhoudelijk op ingaan. "Iedereen die mij kent, weet dat ik niet een persoon ben die ruzie maakt. Please don't trust those rumors. Ik stel voor dat u de minister uit respect eerst spreekt en dan zal ik op de zaak ingaan," zegt Mac Donald.

Mac Donald heeft achttien jaren Suriname vertegenwoordigd op diverse buitenlandse posten. Hij was eerst Surinames vertegenwoordiger bij de Organisatie van Amerikaanse Staten. Daarna was hij de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April