CHS betekent proces-verbaal aan Binnenlandse Zaken
14 May 2016, 06:12
foto


Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft het proces-verbaal ter uitvoering van het vonnis van de Kantonrechter betekend aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Starnieuws verneemt dat het document niet is bezorgd bij het hoofdstembureau van Wanica en Saramacca. Raymond Sapoen is in Wanica en Diepakkoemar Chitan in Saramacca gekozen. Het is nog niet duidelijk wat het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat belast is met de organisatie van de verkiezingen, gedaan heeft met het proces-verbaal.

Eerder stelde raadsman Irvin Kanhai dat het vonnis niet uitvoerbaar is. In deze geest heeft het CHS gehandeld, nadat het opgedragen werd door de rechter om te voorzien in de vacature op basis van wettelijke regelingen. Er is een wel een proces-verbaal opgemaakt waarin gesteld wordt dat het CHS bijeen is gekomen om uitvoering te geven aan het vonnis van de kantonrechter. In het proces-verbaal wordt ook in overweging genomen dat er nog rechtszaken gaande zijn over de terugroeping van Sapoen en Chitan. De zaken lopen in bodemprocedure en hoger beroep.

In het proces-verbaal gaat het CHS niet concreet in op de vacatures die ontstaan zijn door de terugroeping van Sapoen en Chitan. Starnieuws verneemt dat op de zitting van CHS aanwezig waren Eugene Merkus (voorzitter), Maya Manohar (plaatsvervangend voorzitter), de leden: Elviera Sandie, Ricardo Vreden, Dennis Menso, Luciano Mentowikromo, Delano Landvreugd en Robby Raghoe.
Niet getekend hebben: Raymond Landburg, Joan Nibte, Anuska Ramdhani en Steven Vrieze.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April