Valies voorzitter nieuwe leerkrachtenbond ALS
06 May 2016, 19:02
foto
Het nieuwe bestuur van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) met Wilgo Valies als voorzitter. (Foto: René Gompers)


Wilgo Valies is de voorzitter geworden van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS). Deze bond is vanmiddag geproclameerd in Theater Unique. Ondervoorzitter is Helia Wangsarana en Shaireen Ramadhin is secretaris-generaal. Penningmeester van de nieuwe organisatie is Unise Kartonadi.

Het initiatief tot de oprichting van ALS is ontstaan op de basisscholen en voj in Saramacca. De leerkrachten hebben vanaf het begin advies gevraagd aan Valies, voorzitter van de Bond van Leraren. Op de vergadering zeiden enkele initiatiefnemers dat zij niet tevreden zijn met de wijze waarop Marcelino Nerkust, voorzitter van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), onderhandeld heeft en zonder de leerkrachten te kennen, het contract met de regering heeft ondertekend.

Meegedeeld werd op de vergadering dat een actiegroep onder leiding van Wangsarana is ontstaan in Saramacca. Besloten werd om de krachten te bundelen, aangezien landelijk leerkrachten ontevreden zijn met de gang van zaken. De initiatiefnemers hebben hun misnoegen geuit over Nerkust.

In het bestuur hebben verder ook zitting: Reshma Mangre-Sewnundun (secretaris), Sharita Bhugwa (tweede penningmeester), de leden Radjinder Ramnath, Winish Imansoeradi en Rabin Balesar.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April