Kanhai: Proces-verbaal CHS wordt nog geformuleerd
06 May 2016, 18:37
foto
Irvin Kanhai


Advocaat Irvin Kanhai zegt aan Starnieuws dat het proces-verbaal van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) nog niet af is. Hij was ook aanwezig op de vergadering die vanmiddag is gehouden. Kanhai zegt dat op een of andere manier uitvoering zal worden gegeven aan het vonnis, want dat willen de meeste CHS leden.

De raadsman zegt dat het besluit van CHS nog steeds op tafel ligt waarin gesteld is dat het vonnis niet uitvoerbaar is. "Daarover heeft de rechter zich niet uitgelaten," zegt Kanhai. "Op welke manier uitvoering wordt gegeven aan het vonnis moet nog worden bepaald," stelt Kanhai. Er zal verwezen worden naar onder andere de Kiesregeling. Het CHS moet van de rechter vaststellen dat er een vacature is ontstaan.

Leden van het CHS vinden dat de rechter een uitspraak heeft gedaan en dat hier uitvoering aan moet worden gegeven. Enkele leden hebben hun boosheid duidelijk laten blijken op de vergadering. Kanhai zegt dat het proces-verbaal nog geformuleerd moet worden. De dwangsom van SRD 10.000 gaat vandaag in.
Advertenties