Dr- en rr-leden Sipaliwini getraind in begroten
06 May 2016, 20:53
foto
Een deel van de districtsraad- en ressortraadsleden. Achter hen minister Edgar Dikan met enkele dc's. (Foto: RO Voorlichting)


Districts- en ressortraden (dr en rr) van het district Sipaliwini hebben tot en met vandaag in Paramaribo een driedaagse training gevolgd. De cursus, gehouden door het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO), ging in op onderwerpen zoals burgerparticipatie, communicatie en hoorzittingen, taken en bevoegdheden van de districtsraad en het plannings- en begrotingsproces.

De leden konden door beperkte financiële middelen niet eerder getraind worden. De cursisten kregen op de laatste trainingsdag bezoek van minister Edgar Dikan, de onderdirecteur Jennyfer Jozefzoon-Wachter, en de districtscommissarissen Armand Jurel en Margretha Malonti. Dikan gaf aan dat de functionarissen mee, dat ze na deze trainingen in staat zijn om plannen en begrotingen te maken. Met de opgedane kennis kunnen ze hun werkzaamheden beter uitvoeren.

De training is gerealiseerd door mede financiering door het Redd+ Project en de UNDP. De dr en rr-leden zijn ook geïnformeerd over Redd+ en er is een presentatie gehouden door de SBB over de manier waarop het gebruik van bos in geheel Suriname wordt gemonitord. Verder zal het Onderdirectoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland een presentatie houden over permanente landbouw. De dr en rr-leden zijn als lokale autoriteit een belangrijke schakel in het ontwikkelingsproces, meldt de voorlichting van RO.
Advertenties