Somohardjo roept op tot naleving vonnis
06 May 2016, 13:53
foto
Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. (Foto: Raoul Lith)


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, roept Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons op om het vonnis van de rechter te respecteren. Hij vraagt opnieuw om ervoor te zorgen dat De Nationale Assemblee ophoudt met illegale en onwettige handelingen.

Somohardjo voert aan dat er vonnis geveld is de vorige week en toch zijn Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan uitgenodigd voor bijwonen van vergaderingen. Nu heeft de rechter opnieuw bevolen dat het Centraal Hoofdstembureau moet voorzien in de ontstane vacature.

"Er moet overgegaan worden tot uitvoeren van het vonnis van de rechter," betoogt Somohardjo tegenover Starnieuws. "Als dat niet gebeurt, zullen wij de hele wereld inlichten over de illegale praktijken die hier plaatsvinden. Het rechterlijke vonnis moet in uitvoering worden gebracht. Wij leven in een democratie en wet en recht moeten gerespecteerd worden," stelt Somohardjo.

Eerder deze week hebben de oppositionele partijen Pertjajah Luhur, VHP, NPS en ABOP onder protest deelgenomen aan de vergaderingen. Dit standpunt is namens de fracties door Chan Santokhi, fractieleider van de VHP verwoord. Er is ook een brief hierover geschreven naar Assembleevoorzitter Simons.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April