Berenstein kondigt protestmanifestatie vrijdag 13 mei aan
06 May 2016, 12:29
foto
C-47 voorzitter Robby Berenstein spreekt de besturen van de bonden toe. (Foto: Raoul Lith)


Diverse organisaties zijn bezig met het voorbereiden van een protestmanifestatie op vrijdag 13 mei. De voorzitter van C-47, Robby Berenstein, heeft vandaag aangekondigd tijdens een besturenvergadering van de vakcentrale dat geprotesteerd zal worden tegen de verhoging van de stroomtarieven. C-47 wil dat de verhoging teruggedraaid wordt.

Berenstein deelde mee dat vrijdag de werkers om 10.00 uur hun werkplek moeten verlaten. Zij zullen zich verzamelen op het Kerkplein. Daar zullen diverse organisaties bijeenkomen om de regering kenbaar te maken dat de verhoging van de stroomtarieven niet te dragen zijn. De besturen van bonden aangesloten bij C-47 hebben ingestemd met deze actie. De vakbondsleider heeft zijn achterban gevraagd om flink te mobiliseren voor de protestbijeenkomst.

Ravaksur, waar Berenstein de coördinator van is, heeft president Desi Bouterse reeds schriftelijk gevraagd om de tarieven terug te draaien. Ook de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft hetzelfde gevraagd. Intussen hebben bedrijfslevenorganisaties zich gebundeld om gezamenlijk op te trekken. Er is alom protest tegen de tweede verhoging van de stroomtarieven. Ravaksur had eerder de toezegging gekregen van de president dat er geen verdere verhoging zou komen van de tarieven.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April