Juspol: Geen sprake van bemoeienis 8 december proces
06 May 2016, 10:58
foto


Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) spreekt met klem tegen dat er sprake is van enige inmenging in het 8 december strafproces. Het ministerie doet al jaren op verzoek van de Krijgsraad de publicatie van de zittingsdag en de oproep voor het bijwonen van de zitting van het 8 december strafproces. Dit zegt Juspol in een persbericht.

Op basis van de bekendmaking in de media kunnen onder meer de nabestaanden en mediawerkers zich bij de Militaire Politie laten registreren om de zittingen bij te wonen. Deze is al jaren de werkwijze die gehanteerd wordt.

In de eerdere bekendmaking deze week is aangegeven dat de zitting van vrijdag 6 mei 2016 vanwege omstandigheden is uitgesteld en dat er zodra een nieuwe datum is vastgesteld men bericht zou worden.

Hierna is nadere informatie verstrekt door de Krijgsraad, waarbij kenbaar is gemaakt dat vanwege ontstentenis van een lid van de Krijgsraad de zitting is uitgesteld en dat deze zal worden voortgezet op donderdag 9 juni 2016. Deze informatie is ook in een bekendmaking vervat en gepubliceerd.


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April