Breaking news: CHS verliest kort geding
06 May 2016, 09:29
foto


De vordering van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) om de executie van het vonnis te schorsen, is zojuist afgewezen door rechter Marie Mettendaf. Het CHS moet voorzien in de vacature bij De Nationale Assemblee. In de plaats van Raymond Sapoen moet Barkat Mohabali (VHP) toegelaten worden als volksvertegenwoordiger. De zetel van Diepakkoemar Chitan zal ingenomen worden door Prim Sardjoe (NPS).

Het CHS is de vorige week vrijdag door rechter Rewtie Chatterpal veroordeeld om binnen zeven dagen te voorzien in de vacature. Het CHS stelde via raadsman Irwin Kanhai dat het vonnis niet uitvoerbaar is. Er is een kort geding aangespannen, maar het CHS heeft bakzeil gehaald.

In feite moet het CHS vandaag nog voorzien in de vacature. Er is een dwangsom van SRD 10.000 per dag tot een maximum van SRD 500.000. Kanhai voerde aan dat het CHS geen rechtspersoon is. Het orgaan beschikt ook niet over de financiële middelen. Indien het vonnis niet uitgevoerd wordt, zullen er stappen ondernomen worden tegen dit orgaan door de politieke partijen Pertjajah Luhur, NPS en VHP.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April