Vandaag vonnis in zaak CHS terugroepen Sapoen en Chitan
06 May 2016, 06:38
foto


Kortgedingrechter Marie Mettendaf zal vanmorgen uitspraak doen in de zaak die het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft aangespannen om de uitvoering van het vonnis te schorsen. Het CHS moet volgens het vonnis uitgesproken door rechter Rewita Chatterpal, uiterlijk vandaag voorzien in de vacature. De rechter oordeelde dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan rechtmatig teruggeroepen zijn. Hun plaats wordt volgens de procedure ingenomen door Barkat Mohabali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS).

Advocaat Irwin Kanhai heeft maandag een kort geding ingediend om de executie van het vonnis aan te houden. Intussen is de zaak uitgeprocedeerd. Namens de politieke partijen VHP, NPS en Pertjajah Luhur heeft raadsman Gerold Sewcharan aangevoerd dat op basis van vaste jurisprudentie, de executie van een vonnis kan worden gestaakt of geschorst wanneer er sprake zou zijn van misbruik van recht. Dit is hier volgens hem niet het geval.

Sewcharan stelt dat het vonnis door rechter Chatterpal gewezen is, nadat partijen over en weer uitgebreid hebben geconcludeerd. Er zijn processtukken uitgewisseld. De rechter heeft vijf weken in acht genomen, voordat in deze zaak vonnis is gewezen. In deze zaak zijn er intussen zes vonnissen gewezen. Aan alle vraagpunten is er volgens Sewcharan aandacht besteed. Kanhai op zijn beurt heeft aangegeven dat het vonnis niet uitvoerbaar is. Hij vindt dat niet Pertjajah Luhur maar V7, Sapoen en Chitan moest terugroepen. Zij zijn de verkiezing ingegaan als V7. Sewcharan vraagt de rechter om de vordering niet ontvankelijk te verklaren en de gevraagde voorzieningen te weigeren.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April