Commissie voor herwaardering leerkrachten een feit
05 May 2016, 02:58
foto


Eric Banel is benoemd tot voorzitter van de commissie ‘Voorbereiding implementatie Herwaardering Onderwijsgevenden in Suriname’. Hij zal verantwoording afleggen aan president Desi Bouterse. Minister Robert Peneux van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft woensdag de commissie geïnstalleerd.

De commissie heeft tot taak het voorbereiden van de uitvoering van het herwaarderingsprogramma voor de onderwijsgevenden in Suriname. Peneux deelde mee dat het installeren van de commissie een presidentieel besluit is. Het MinOWC is belast met de uitvoering hiervan. De te bereiken kwaliteit van het onderwijs hangt volgens de bewindsman voor een groot deel af van de onderwijsgevenden, vandaar dat het noodzakelijk is om over te gaan tot het operationeel maken van een herwaarderingsprogramma voor onderwijsgevenden.

De commissie bestaat uit de leden: Ernst Wever (Binnenlandse Zaken), Regina Tholen (MinOWC), Joy Ten Bergen (Financiën), Soenarijo Moestadja (Arbeid), Marisa Meye (FOLS) en Ricardo Kenswil (FIBOS). Als secretaris en tevens lid, is Monique Brown toegevoegd, terwijl Eddy Jozefzoon zal fungeren als adviseur.

Jozefzoon benadrukte dat het bij deze commissie niet gaat om een loonstructuur, maar om de herwaardering van de onderwijsgevenden. “Onderwijsgevenden zijn belangrijk voor de samenleving vandaar dat zij beter gewaardeerd moeten worden. Het gebeurt vaak dat zij er twee banen op na moeten houden met als gevolg dat de kwaliteit van het onderwijs achteruit gaat”, meent Jozefzoon. Het herwaarderen van onderwijsgevenden zal ervoor moeten zorgen dat onderwijsgevenden zich optimaal kunnen inzetten, zodat de kwaliteit van het onderwijs steeds beter wordt.

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) is blij met deze stap. Nu kan er concreet gewerkt worden aan het opstellen van het programma voor herwaardering van leerkrachten.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April