EBS benadrukt toegang tot meteropname
04 May 2016, 23:28
foto


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) drukt haar 150.000 cliënten op het hart om ervoor te zorgen dat de meteropname kan worden verricht. Indien het niet gelukt is om de meteropname te doen, gaat de EBS voor die maand over tot het berekenen van het elektriciteitsverbruik op basis van de vorige maanden. Het komt nogal voor dat de EBS genoodzaakt is om op grond van achtereenvolgende maanden het elektriciteitsverbruik te berekenen, omdat zij niet in staat wordt gesteld de meterstand op te nemen.

Voor een efficiëntere bedrijfsvoering is het volgens de EBS nodig om maatregelen te treffen indien de meteropname niet kan worden verricht. Elke verbruiksmeter (kWh meter) is eigendom van de EBS, die op haar beurt, te allen tijde moet zorgen voor de juiste werking van dit meetinstrument. De verbruiksmeter registreert het elektriciteitsverbruik van de klant, zodat de EBS de elektriciteitsrekening kan opmaken. Als het niet lukt om de meterstand op te nemen, zal de juiste rekening over de verbruiksperiode, later worden gepresenteerd. Het is hierbij niet uitgesloten dat er een hoge rekening aan de klant wordt gepresenteerd. Om deze gevallen te voorkomen, blijft de EBS aandringen bij haar klanten om haar toegang te verschaffen tot de verbruiksmeter, zodat de juiste meterstanden kunnen worden waargenomen en geregistreerd.

Ondanks de inlichtingen en verzoeken van de EBS, hebben ruim 8000 klanten verstek laten gaan. De EBS doet opnieuw, om ongerief en onnodige extra kosten te voorkomen, een beroep op al haar klanten om de meteropnemers regelmatig toegang te verschaffen tot de verbruiksmeter of de meterstanden consequent zelf door te geven via de Klantenservice op het nummer 175, via de EBS website of bij een EBS dienstencentrum voor de opmaak van de juiste elektriciteitsrekening. Het zelf opgeven van de meterstand vrijwaart de klant niet van de plicht om de meteropnemer toegang te verschaffen tot de verbruiksmeter, zegt de EBS in een persbericht.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April