Badmintonbond wil aansluiting bij Regional Sport Academy
04 May 2016, 18:17
foto
Voorzitter Redon Couler van de badmintonbond (m), met een delegatie bij minister Faizal Abdoelgafoer. (Foto: S en J)


De Surinaamse Badmintonbond heeft behoefte aan trainers en wil aansluiting bij de Regional Sport Academy (RSA). Een delegatie van de bond heeft onder leiding van voorzitter Redon Couler, haar problemen voorgelegd aan minister van Sport- en Jeugdzaken (S en J), Faizal Abdoelgafoer.

De bond is op zoek naar een trainer die kan zorgen voor de selectie van groepen en trainingen kan verzorgen. Couler zegt dat er in Suriname geen gediplomeerde badmintontrainers zijn. Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) is ervan op de hoogte dat de badmintonsport niet is geregistreerd bij de Regional Sport Academy, geeft hij aan.

Bij de Surinaamse Badmintonbond zijn meer dan 500 leden, die deel uitmaken van zes verenigingen, aangesloten. Als voorloper op het Suriname Internationaal Toernooi dat in november gehouden wordt, worden club-, jeugd- en seniorenkampioenschappen georganiseerd.

Abdoelgafoer heeft de delegatie uitgelegd op welke wijze hij samen met bonden, sport- en buurtorganisaties wil komen tot een nationaal sportontwikkelingsplan, meldt de voorlichting van S en J.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April