Pg bespreekt aanpak criminaliteit met korpschef
05 May 2016, 00:37
foto
Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday


Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday zal met korpschef Agnes Daniël bespreken welke maatregelen op korte termijn getroffen zullen worden om de criminaliteit te beteugelen. Onderkend wordt dat grof geweld toeneemt. Dit heeft grote impact op het veiligheidsgevoel van de burgers, zegt de pg om reactie gevraagd aan Starnieuws.

Het Openbaar Ministerie heeft recent met de regio politiestructuren, besprekingen gevoerd om de verschillende vormen van criminaliteit aan te pakken. De pg merkt op dat de klacht luider klinkt dat de politie met minimale middelen en voorzieningen het werk moet doen. "Er worden initiatieven ondernomen om criminaliteitsbestrijding bespreekbaar te maken, opdat er concrete verlichtingsmaatregelen komen," zegt Baidjnath Panday.

Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) vroeg in De Nationale Assemblee ook de aandacht voor de toegenomen criminaliteit. Zij stelde dat op de begroting SRD 20 miljoen is opgebracht om de veiligheid te garanderen. Minister Jennifer van Dijk-Silos zei eerder dat zij niet kan toveren als het geld er niet is. Mathoera vindt dat er opgetreden moet worden, want mensen laten het leven, ze worden mishandeld en beroofd. Deze situatie heeft onmiddellijke aanpak nodig. Vicepresident Ashwin Adhin antwoordde dat veiligheid een prioriteit is van de regering, maar ging er niet dieper op in.
Advertenties