Ravaksur en bedrijfsleven niet meer in NH-commissie
05 May 2016, 06:26
foto
Robby Berenstein, coördinator Ravaksur tevens voorzitter C-47.


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en het bedrijfsleven hebben hun vertegenwoordigers teruggetrokken uit de commissie Basistarieven onder leiding van Natuurlijke Hulpbronnen. De vakbeweging en het bedrijfsleven willen dat de tweede verhoging van de tarieven, die per 1 mei ingegaan is, wordt teruggedraaid. Intussen is de president hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. De reden voor terugtrekken is de eenzijdige verhoging van de energietarieven.

Robby Berenstein, coördinator van Ravaksur tevens voorzitter van C-47, zegt aan Starnieuws dat overleg gevoerd wordt met de structuren, om vast te stellen wat er gedaan zal worden om de regering zover te krijgen om de tweede verhoging van de tarieven, ongedaan te maken. Vrijdag wordt er een structurenvergadering gehouden door C-47, om besluiten te nemen.

Berenstein benadrukt dat er afspraken gemaakt zijn met president Desi Bouterse. De verdere verhoging van de tarieven zou niet meer doorgaan. Er is geen rek meer om deze verhoging te betalen. Tot 450 kilowattuur is niet verhoogd. De vakbondsleider benadrukt dat deze groep toch de dupe wordt van de verhoging, aangezien de verhoging op de totale samenleving wordt afgewenteld, bij de doorberekening van de prijs van goederen en diensten. De president en minister Regilio Dodson hadden publiekelijk aangegeven dat de verdere verhoging niet door zou gaan.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April