Studenten vinden universiteitscampus onvriendelijk
04 May 2016, 16:22
foto
Deelnemers aan de workshop over een energie efficiënte campus. (Foto: IGSR)


De campus van de Anton de Kom Universiteit van Suriname is studentonvriendelijk en de gebouwen op de campus verspillen onnodig energie. Tot deze conclusie zijn studenten van de Technische Faculteit gekomen nadat zij de campus hadden gescreend op leefbaarheid en energie efficiëntie.

De analyse maakt deel uit van de workshop Urban Design Studio for Energy Efficient Campus Design and Management. Experts van de universiteit van Antwerpen hebben de workshop vorige week verzorgd.

De studenten hebben geconcludeerd dat er op de campus nauwelijks faciliteiten zoals werk-en ontmoetingsplekken voor de studerenden zijn. Daar komt nog bij dat de gebouwen architectonisch niet uitnodigend zijn. Enkele gebouwen zijn zelfs verkeerd ingedeeld waardoor onnodig veel airco’s nodig zijn. De koeling slurpt ontzettend veel energie, zeggen de participanten in de workshop.

De studenten hebben na hun conclusies enkele oplossingen aangedragen. De resultaten zullen worden aangeboden aan het universiteitsbestuur dat bezig is met bezuinigingsmaatregelen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April