OM tekent beroep aan tegen vrijspraak verdachten
04 May 2016, 09:33
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis in de zaak waarbij de Brazilianen P.D. en S.B. door rechter Ingrid Lachitjaran zijn vrijgesproken. Zij werden beschuldigd van het plegen van een vier berovingen in het binnenland. Het OM achtte de feiten bewezen en eiste een celstraf van tien jaar tegen elk van de verdachten. De kantonrechter vindt dat het wettig en overtuigend bewijs niet geleverd.

Het OM stelt tegenover Starnieuws dat de rechter voorbij is gegaan aan de aangedragen bewijsmiddelen. In deze zaak werden de slachtoffers niet geconfronteerd met de verdachten tijdens het gerechtelijk vooronderzoek en op de rechtszitting. De kantonrechter merkte op dat het alibi van de verdachten niet klopte. De verklaringen van de verdachte P.D. staan op zichzelf. De slachtoffers zouden hem herkend hebben aan zijn stem en postuur, maar zij zijn nooit geconfronteerd met de verdachten.

Lachitjaran merkte op dat er aanwijzingen zijn in deze zaak. S.B. verklaarde de medeverdachte niet te kennen, terwijl er over en weer met elkaar gebeld werd. De overige verdachten hadden maskers op met kijkgaten. S.B. had geen kijkgaten in zijn masker, omdat hij bang was herkend te worden aan zijn ziek oog. In beide gevallen vond de rechter dat er geen wettig en overtuigend bewijs geleverd is en de verdachten werden vrijgesproken van de algehele tenlastelegging. Het OM is het niet eens met het vonnis en is in beroep gegaan.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April