Mathoera: Criminaliteit met 20 tot 40% toegenomen
04 May 2016, 04:35
foto
Assembleelid Krishna Mathoera wil weten hoe de criminaliteit zal worden ingedamd. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) heeft dinsdag een dringend beroep gedaan op de regering om de criminaliteit aan te pakken. Zij merkte op dat minister Jennifer van Dijk-Silos in de publiciteit heeft gezegd dat zij niet kan toveren als er geen middelen vrijgemaakt worden. De volksvertegenwoordiger voerde aan dat op de begroting SRD 20 miljoen is vrijgemaakt voor bestrijding van criminaliteit. Zij begrijpt niet waarom er geen geld is terwijl de criminaliteit volgens haar met 20 tot 40% is toegenomen.

Mathoera deelde mee dat politieagenten geld moeten bijleggen om auto's rijdende te houden, omdat veel voertuigen zouden zijn uitgevallen. Zij wilde van de regering weten wat de situatie is. Ook leveranciers van arrestantenvoeding hebben aangegeven dat zij gaan stoppen met leveren.

Het Assembleelid kaartte ook aan dat de regering vanaf augustus aanzit. De vorige bevelhebber van het Nationaal Leger, Ronni Benschop is minister van Defensie geworden. Er is nog steeds geen bevelhebber benoemd. "Kost dat ook geld? Wat is de vertraging daarin, terwijl er heel veel demotivatie is binnen het leger. Ook binnen het leger zitten mensen zonder middelen. Kan de regering aangeven waarom er geen bevelhebber wordt benoemd?"

Vicepresident Ashwin Adhin zei dat net als onderwijs en gezondheidszorg ook veiligheid tot de prioriteiten behoort. Hij ging inhoudelijk niet in op de vragen die Mathoera gesteld heeft over bestrijding van de criminaliteit. Van Dijk-Silos is uitlandig. Over het benoemen van een bevelhebber zei Adhin dat de regering ermee bezig is.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April