Hoge stroomtarieven fataal voor kleine ondernemers
04 May 2016, 06:27
foto


De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname luidt de noodklok nu de verhoging van de stroomtarieven is ingegaan. Secretaris Stephen Lee zegt dat de tweede verhoging van de EBS-tarieven voor veel winkeliers en kleine ondernemers fataal zal worden.

De ondernemers zijn nu weer geconfronteerd met:

1. Sociale verplichtingen zoals basiszorg
2. Schrikbarende afname van de koopkracht
3. Toename van criminaliteit, vaak gepaard gaande met bruut geweld
4. Schommelende koers van de SRD ten opzichte van de US dollar
5. Hemelhoge huur voor de winkel- en ondernemerspanden.

De exploitatiekosten die al zwaar drukten door diverse kosten zoals SOR verzekeringen en andere sociale lasten, zijn nu volledig de pan uit gevlogen, concludeert Lee. "Komt nog bij kijken dat door de toename van de criminaliteit, extra kosten voor bewaking en eventueel herstel gemaakt moeten worden."

De psychische druk, voornamelijk veroorzaakt door de onzekerheid van overleven, heeft zeer negatieve gevolgen voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van de doelgroep van WOVS. "Waar zowel pandverhuurders als de EBS rekening mee moeten houden is dat een onderneming die niet anders kan dan de deuren te sluiten, de huur noch EBS-rekeningen zullen betalen," stelt Lee.

De WOVS wijst op de consequenties waarbij verplichtingen niet nagekomen kunnen worden. Gevraagd wordt aan verhuurders en de nutsvoorzieningsbedrijven, om stappen terug te doen tot aan het overlevingsniveau van de doelgroep, zodat alle partijen er baat bij hebben.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April