Nieuw bestuur brandweer bekrachtigt verkiezingsuitslag
03 May 2016, 19:30
foto
Clifton Pahalwakhan, voorzitter van de bond bij de brandweer. (Foto: René Gompers


De jarenlange verdeeldheid bij de brandweerbond is bij een spannende bestuursverkiezing op 15 april weggemaakt. Het huidige bestuur onder leiding van Clifton Pahalwakhan heeft met zes stemmen meer de overwinning behaald op de gewezen voorzitter John Seedorf. Het bestuur heeft vanmorgen op een algemene ledenvergadering de verkiezingsuitslag bekrachtigd.

Voorzitter Pahalwakhan heeft de leden opgeroepen om de gelederen te sluiten. "Ongeacht tot welke groep je behoorde, we moeten eensgezind de organisatie naar betere tijden brengen. De organisatie heeft te lang stilgestaan." Pahalwakhan geeft aan dat met de leden is overeengekomen dat zij op de eerstvolgende vergadering al hun problemen mogen aankaarten. "In de wandelgangen hoor je natuurlijk over de kwesties van de levensverzekering, herwaardering en de overuren. Maar ik wil niet vooruitlopen, we geven de leden alle ruimte om met hun eigen punten te komen."

Het geschil tussen de groepen Pahalwakhan en Seedorf is in 2013 begonnen. Ontevreden leden eisten in juli van dat jaar het onmiddellijk vertrek van Seedorf, die op dat moment al 24 jaren de leiding bij de bond had. In oktober is hij afgezet. In december is een verkiezing gehouden en was een nieuw bestuur onder leiding van Pahalwakhan gekozen. Seedorf heeft zich hiertegen verzet.

Er zijn verschillende pogingen geweest om de scheur bij de bond te lijmen. Besloten was om in maart dit jaar een referendum te houden. Seedorf heeft daar een stokje voor gestoken en is naar de rechter gestapt. De rechter heeft het referendum een dag van te voren afgeblazen en de verkiezingsdatum bepaald op 15 april. Groep Seedorf heeft 140 stemmen binnengehaald en Pahalwakhan 146.

Er zijn landelijk ruim 1000 brandweerlui actief. Daarvan zijn 486 contribuerende bondsleden. "Er is een hele groep die door de situatie van toen gestopt is met contributie betalen", deelt Pahalwakhan mee. "Maar zij mogen zich gerust weer aansluiten. Wij gaan voor openheid, eerlijkheid en transparantie. We kunnen alleen samen de organisatie naar grotere hoogte brengen."

René Gompers
Advertenties